6310 VEBLUNGSNES I ROMSDAL   

 

  Om Veblungsnes
 
  Verdt å se..
 
  Aktuelle bilder
 
  Bedrifter
 
  Historisk
 
  Gml. fargebilder
 
  Medieomtale
 
  Plakat
 
  Smånytt
 
  Linker
 
  Grendeutvalget
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

Grytten kirke  er verdt å kikke nærmere på. Den 8-kantede tømmerkirken ble flyttet hit i 1829 fra Grytten. På kirkegården kan du se graver fra engelske soldater som falt under 2.Verdenskrig.Vil du vite mer om Grytten kirke, les mer på Weblung Internett.      Link til Grytten prestegjelds side.

 

Steinkvelvbrua på Setnes finner du ca 100 meter fra kirka i retning sør. Den ble bygd i 1825 med Ole Halvorsen Mjelva som byggmester. Ble revet og bygd om igjen i 1837 av samme mann. Flere bilder.

 

Vinkjelleren. Ved foten av bakken fra skolen ser en restene av vinkjelleren til Hotell Romsdal som brant ned i aprildagene 1940.

 

 

 

Milesten. Mellom Rauma Ullvarefabrikk og kaia kan en se en merkestein som sier hvor langt det er til Lillehammer. (270 km) Dampskipskaia var landingstedet før en tok fatt på veien sørover.

 

Bunkers fra 2. Verdenskrig. Ved brinken vest for Veblungsnes forsamlingshus (skolen), i Einmarka og i skogsida ved Innfjordstunnelen ved Veblungsnes sandtak kan en se bunkere fra 2.Verdenskrig. De fleste er i overraskende god forfatning.

 

Nuken. Er du interessert i mer utsikt og ikke redd for å bli svett på ryggen, kan en tur til Nuken (300m) være et alternativ. Fin utsikt og ikke spesielt vanskelig å gå. Mulighet å gå videre opp til Setnesfjellet.

 

 

Golfbana på Setnesmoen. 9 hulls bane i vakre omgivelser. Her ble det spilt golf for første gang i Norge. Rauma golfklubb.

 

 

Blåhammerhula er en ca 80 m dyp grotte ca 100 m over garden Reitan på Setnes.  Les artikkel  (Molde og Romsdals Turistforening Årbok 1979: ”Huler i Romsdal.” av Nils Parelius)  Link til Geocashing -The official Global GPS Cashe Hunt Site.

 

   

 

 

 

 

 
 
  Kontakt: OBA